Bookmark and Share

Kinnarin kotimuseo

Kotiperinnettä ja vanhaa esineistöä aidossa ympäristössä. Kinnarin kotimuseon pihapiiri ja päärakennuksen sisustetut huoneet esittelevät hämäläisen maalaistalon arkeen liittyviä työkaluja, astioita ja muita tarvekaluja, jotka kertovat entisajan omavaraisesta elämäntavasta. Kinnarin kotimuseon kokoelmia voi selata netissä Siiri -tietopalvelussa.

Sisäkuva porstuasta

 

Nähtävillä on suksikokoelma, neljänkymmenen puulapion kokoelma ja paljon, paljon muuta. Talonpoikaistilaan kuuluu seitsemän museorakenusta, joista vanhimmat ovat 1800-luvulta. Liikuntaesteisen on hyvä huomioida, että vanhoissa rakennuksissa on portaita ja kynnyksiä.

Sisäkuva pirtistä

 

Museo sijaitsee Kylmäkoskella, 7 km:n päässä 9-tieltä. Toijalan keskustasta museolle on matkaa 7 km. Museon lähistöllä sijaitsee taideateljee Kaukola.

 

 

Seuraa Kinnarin kotimuseota:


logo

Museon 10 helmeä


Kuvat © Kinnarin kotimuseo

Kommentit

 • Täytyypä poiketa v.2017 kesällä kun samalla voin tavata matkakaverini Timon !

 • Tuula Berggren sanoo:

  Kiitokset Kinnarin kotimuseon ylläpitäjille! Runsas, hyvin esillä oleva esineistö kiinnosti ja antoi valaisevan kuvan entisajan hämäläisen maalaistalon elämästä.

  Hyvä opastus, joka otti huomioon vierailijoiden kiinnostuksen kohteet. Aikaa on varattava runsaasti, jos aikoo tutustua edes päällisin puolin sekä asuinrakennuksen että ulkorakennusten aarteisiin.

  Yksi parhaimmista viime vuosina näkemistäni kotimuseoista.

 • Elina Kinnari sanoo:

  Hienoa, että viitsitte pitää museota yllä ja nyt vielä nämä sivut kaikille näkyvillä!
  Tämä on parasta historian säilyttämistä.

 • Juhani Kulmala sanoo:

  Kiitos kovasti Kinnareille museon hienosta kunnosta! Mieltä lämmittää, kun sukulaistalo on nyt tällä tavalla näytillä. Nähdään siellä, ja toivottavasti vielä niin, että isäni Osmo jaksaa tulla!

 • Lotta sanoo:

  Upea paikka. Hienot puitteet juhlien järjestämiselle, itsellä aikomuksena pitää omat ylioppilasjuhlat täällä!

 • Maija-Liisa sanoo:

  Hienoja helmiä, puolet mielenkiintoisia kulkupelejä! Polkupyörän öljylyhty oikea ihme. Suksissa tosi erikoisia.

 • Ohje sanoo:

  ”Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman ”Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.