Bookmark and Share

Koskenjalan kenkä- ja nahkamuseo toimii vanhan nahkatehtaan tiloissa Juupajoen Korkeakoskella. Museon kokoelmiin kuuluu toistatuhatta kenkäparia, valokuvia ja kenkien valmistuksessa käytettyjä koneita. Näytteillä on esimerkiksi upeita korkokenkiä, pula-aikana valmistettuja paperinarukenkiä ja presidentti Mauno Koiviston kengät. Korkeakosken tehdas aloitti toimintansa vuonna 1894 ja se oli Suomen ensimmäinen kenkätehdas. Nahkateollisuuden päätyttyä tehtaassa alettiin valmistaa puukorkoja ja lestejä.

Museossa on myös nahkavaatteiden ja seutukunnan yrittäjien tekemien tuotteiden myymälä, kahvio sekä taidegalleria, jossa on kesän mittaan vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Museovierailun yhteydessä kannattaa tutustua myös Korkeakosken putoukseen ja Juupajoen rotkoon. Rotko on arvokas luontokohde myös kasvillisuutensa ja geologiansa vuoksi. Putouksessa on vuodesta 1897 toiminut tehtaan voimalaitos.

Juupajoen rotko

Kommentit

 • Ohje sanoo:

  “Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman “Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: kirsi.kaivanto(at)tampere.fi

 • Motoristi sanoo:

  Koskenjalka suljettu kesällä 2012

 • Päivitysilmoitus: Туризм в Финляндии» Архив блога » Музеи рабочего быта

 • Päivi Heimo sanoo:

  Koskenjalan museo on avoinna kesällä 2016
  11.6. – 14.8. klo 12:00 – 18:00
  keskiviikosta sunnuntaihin, maanantai ja tiistai suljettu.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>