museoesineitä

Koskenjalan kenkä- ja nahkamuseo toimii vanhan nahkatehtaan tiloissa Juupajoen Korkeakoskella. Museon kokoelmiin kuuluu toistatuhatta kenkäparia, valokuvia ja kenkien valmistuksessa käytettyjä koneita. Näytteillä on esimerkiksi upeita korkokenkiä, pula-aikana valmistettuja paperinarukenkiä ja presidentti Mauno Koiviston kengät. Korkeakosken tehdas aloitti toimintansa vuonna 1894 ja se oli Suomen ensimmäinen kenkätehdas. Nahkateollisuuden päätyttyä tehtaassa alettiin valmistaa puukorkoja ja lestejä. Korkeakosken kenkä- ja nahkamuseon kokoelmia voi selata netissä Siiri -tietopalvelussa.

Museossa on myös nahkavaatteiden ja seutukunnan yrittäjien tekemien tuotteiden myymälä, kahvio sekä taidegalleria, jossa on kesän mittaan vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Museovierailun yhteydessä kannattaa tutustua myös Korkeakosken putoukseen ja Juupajoen rotkoon. Rotko on arvokas luontokohde myös kasvillisuutensa ja geologiansa vuoksi. Putouksessa on vuodesta 1897 toiminut tehtaan voimalaitos.

Juupajoen rotko

Seuraa Koskenjalan Kenkä- ja Nahkamuseota:

Yhteystiedot ja aukioloajat

Koskitie 43

35500 Korkeakoski

Katso aukioloajat ja näyttelyt museon kotisivuilta.

• Ohje sanoo:

“Jätä kommentti” toimii kuin sähköinen vieraskirja. Voit kertoa kokemuksiasi museosta, kehua tai antaa kehittämisehdotuksia. Kommentin voit jättää joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Lähetettäessä kommentti tulee sivulle kaikkien Museokompassin käyttäjien luettavaksi. Asiattomat viestit poistetaan. Niistä voi ilmoittaa sivuston ylläpitäjälle sivun oikean alakulman “Lähetä palautetta” -lomakkeella tai sähköpostilla: anu.salmela(at)tampere.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *